Gå direkt till innehåll
Bauer Media ingår radioavtal med SMT och NRJ

Pressmeddelande -

Bauer Media ingår radioavtal med SMT och NRJ

Bauer Media som vann budgivningen av nio nya regionala tillstånd ingår avtal med SMT som vann budgivningen av två regionala tillstånd och NRJ som vann ett regionalt tillstånd.

Det nya samarbetet mellan bolagen innebär att Bauer Media kommer att representera SMT och NRJ på annonsmarknaden samt ansvara för den tekniska distributionen. SMT och NRJ kommer själva driva sin programverksamhet och sitt redaktionella innehåll. Bauer Media kommer att ansvara för reklamförsäljning och den tekniska utsändningen.

-MPRT har nu redovisat alla nya radiotillstånd, nationella som regionala. Vi är väldigt nöjda med resultatet. Vår strategi har resulterat i att vi förstärker vår position som störst i Sverige på ljud. Genom samarbetet med SMT och NRJ kommer vi kunna erbjuda våra annonsörer, Sveriges i särklass starkaste plattform för ljudannonsering. Det ser vi verkligen fram emot, säger Staffan Rosell, VD Bauer Media i Sverige och Finland.

-Det känns fantastiskt roligt att få producera kommersiell radio igen. Vi kommer nu dra igång arbetet med stationernas programverksamhet. Dessutom har vi ingått ett samarbetsavtal med Bauer Media som kommer sköta vår tekniska utsändning och försäljning. Genom samarbetet får SMT en effektiv och stabil utsändning samt att vi blir representerade på annonsmarknaden i hela Sverige, säger Christer Jungeryd, VD SMT.

-Vi har ett framgångsrikt samarbete med Bauer Media sedan tidigare vilket gör det naturligt att utveckla det ytterligare genom att nu inkludera vårt regionala tillstånd. NRJ ingår i ett attraktivt och starkt paket för våra svenska annonsörer, vilket är helt i enlighet med den utveckling och målsättning vi har, säger Richard Mazeret CEO NRJ International.

Bauer Media vann budgivningen av regionala tillstånd i Stockholm, Östergötland, Halland, Kalmar, Gotland, Värmland, Gävleborg, Västernorrland och Västerbotten. SMT vann regionala tillstånd i Stockholm och Linköping, NRJ vann ett tillstånd i Stockholm.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Portugal, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Jakob Gravestam

Jakob Gravestam

Business communications manager Bauer Media 070 778 10 59 LinkedIn

Relaterat innehåll