Gå direkt till innehåll
Teemu Korhonen, CTO & CIO Bauer Media Audio Sverige. Foto: Bauer Media
Teemu Korhonen, CTO & CIO Bauer Media Audio Sverige. Foto: Bauer Media

Pressmeddelande -

Bauer Media i Sverige levererade vital radioteknik till Ukrainas public service

Radio kan nå väldigt många samtidigt, överallt. Inte bara genom traditionell FM-radio utan även digitalt via on-air och on-demand i mobiler och datorer – teknik där Bauer Media är ledande. När Ukrainas public service efterlyste stöd för att kunna fortsätta att informera befolkningen kunde Bauer Media hjälpa till. Tekniken är nu levererad och på plats.

Ryssland har sedan invasionen av Ukraina systematiskt förstört sändningsutrustning och annan infrastruktur som behövs för att sända radio via olika plattformar i landet.

När nödropet från public service-bolaget UA:PBC i Ukraina nådde Sverige inventerades omedelbart vad som fanns på plats hos Mix Megapol, NRJ och Rockklassiker. Radiosändare, antennsystem och annat erbjöds sedan UA:PBC .

– Eftersom vi har egen teknisk distribution av både FM-radio och via on-air och andra digital kanaler i Sverige lyckades vi genom en fantastisk insats av hela teamet snabbt få ihop system som i teorin kan upprätthålla radiosändningar i tio ukrainska städer. Vi körde sedan själva ner utrustningen till Ukraina. Jag känner mig otroligt stolt över mina kollegor och vår viktiga insats
, säger Teemu Korhonen, CTO & CIO Bauer Media Audio Sverige.

Bauer Media kommer fortsätta att stödja Ukraina och de drabbade av kriget på olika sätt så länge det behövs. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Bauer Media är det självklara mediehuset för ljudbaserad underhållning. Vi ger dig plattformen, nätverket och möjligheterna att utveckla din talang, förverkliga dina idéer och göra din röst hörd. Med vårt breda utbud underhåller vi hela Sverige, on air, online och on demand med Podplay och RadioPlay - våra plattformar för tusentals populära podcasts.

Vi är en del av Bauer Media Group, finns i åtta länder; Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien, Irland och Storbritannien och når mer än 55 miljoner lyssnare varje vecka. Vi är störst i Europa i digital och kommersiell audio. Vi skapar innehåll som når fram och låter människor uppleva ljudets kraft och möjligheter. Vi kallar det ljudeffekten.

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn
Teemu Korhonen

Teemu Korhonen

CTO & CIO Bauer Media 072-212 22 77 LinkedIn

Relaterat innehåll