Följ Bauer Media

50 äldre män sökte sexkontakt med minderårig

Pressmeddelande   •   Mar 23, 2017 14:58 CET

Thobias, Daniel H och Anton under inspelningen av senaste avsnittet

I det senaste avsnittet av podcasten Regnbågsliv pratas det om äldre män som kontaktar barn i sexuellt syfte på nätet.

Programledarna Anton och Thobias samt gästen och YouTube-profilen Daniel H har alla erfarenhet av att bli kontaktade av äldre män i sexuellt syfte när de var minderåriga.

- ”Äldre män har skrivit till mig och sagt att de kan ta min oskuld och de kan ta pendeln hem till mig. Jag har fått mail med sexförslag, nakenbilder och filmer.” berättar Daniel H.

Programledaren Anton genomförde ett socialt experiment inför avsnittet där han skapade en fejkad profil på Sveriges största HBTQ-community. Profilen utger sig för att vara född 2004 och är alltså inte äldre än tretton år.

- ”På en dag fick vi över 50 meddelanden från äldre män där nästan alla var av sexuell karaktär. Många skriver att de fantiserar om minderåriga och försöker övertala den unge pojken att träffas. Jag är chockad och bestört av alla meddelanden. Jag tror att HBTQ-barn är extra utsatta då de kanske inte vågar larma sin omgivning ifall de är inte kommit ut med sin sexualitet.” säger Anton.

I avsnittet läser Anton upp flera av de sexuella meddelandena från männen.

Anton Johansson och Thobias Thorwid är paret som tillsammans leder den helt nya podden ”Regnbågsliv”. Varje vecka möter de kända HBTQ-profiler och snackar ”komma ut”, könsidentitet och såklart en hel del kärlek. Nytt avsnitt varje torsdag!

Avsnittet finns att lyssna på i RadioPlay-appen eller på RadioPlay.se.

Bauer Media Group äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl, Svensk Pop i Stockholm samt playtjänsten RadioPlay. Dessutom samarbetar Bauer Media Group med NRJ i Sverige. Bauer Media Group har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige.