Gå direkt till innehåll
Veckans radio- och poddbrev

Nyhet -

Veckans radio- och poddbrev

I veckans nyhetsbrev berättar vi om Apple och Dolly Parton som uppmuntrar till rörelse med hjälp av ljud och att Bauer Media Audio satsar på Irland och glada nyheter med hjälp av Amazon Alexa. Och så ber vi om din feedback.

Foto: Apple.com

Apple och Dolly Parton uppmuntrar till rörelse med hjälp av ljud

Apple har tagit fram en ny ljudupplevelse, Time to Walk, i Apple Watch för Fitness+-prenumeranter. Syftet är att uppmuntra användare att röra på sig mer och få en hälsosammare livsstil.

Time to Walk ger användarna tillgång till ljudinnehåll från "inflytelserika och intressanta människor" som delar berättelser, foton och musik. Ett avsnitt är ca 25 till 40 minuter långt och så snart ett avsnitt sätts på, påbörjas ett träningspass automatiskt i Apple Watch.

I Time to Walk kan du bland annat höra Dolly Parton reflektera över sin karriär, familj och sin uppväxt på landsbygden i Tennessee. "Jag har älskat att vandra ända sedan jag var liten flicka i Smoky Mountains", säger Parton. ”Jag tycker det är så viktigt att kunna gå ut och gå om vi kan under dessa tider. Jag tänker som bäst när jag går. Och medan många av oss känner oss begränsade under den här tiden hoppas jag att människor tar en promenad i ’memory lane’ med mig och att vi alla kan känna lite mer frihet att ta oss tid att gå tillsammans. ” säger Dolly Parton i Apples pressmeddelande.


Bauer Media Audio satsar på Irland och glada nyheter

Bauer Media Sverige är en del av Bauer Media Audio som är Europas ledande kommersiella ljudaktör med över 55 miljoner lyssnare varje vecka. I förra veckan växte Bauer Media Audio ytterligare, då vi förvärvade Irlands största kommersiella radiobolag, Communicorp. Med detta förvärv finns vi från och med nu på totalt 8 marknader i Europa - Storbritannien, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Slovakien och Irland. Läs mer om förvärvet här.

Efterfrågan på positiva nyheter är större än någonsin. Instagram-konton dedikerade med goda nyheter och Google-sökningar på "goda nyheter" har ökat lavinartat sedan april förra året. För att hjälpa till med lite välbehövlig positivitet och jubel, lanserade Bauer Media Audio i förra veckan en applikation i Amazons smarta högtalare. Här finns de mest positiva berättelserna som våra nyhetsteam runt om i Storbritannien hör om och har gjort dessa berättelser tillgängliga. Säg "Alexa, open happy news" och du får en välbehövlig boost och uppdatering av dagens mest positiva historier. Läs mer om den glada nyheten här.


Vi tycker om dig, vad tycker du om oss?

På Bauer Media vill vi utvecklas och bli ännu bättre. För att bli det behöver vi feedback och vi är övertygade om att våra kunder har värdefulla insikter som kan göra oss bättre. Därför genomför vi nu en marknadsundersökning, tillsammans med konsultbolaget Habermax, mot våra direktkunder på den regionala/lokala marknaden.

Så om du har fått ett mail med en enkät från info@habermax.se, vore vi väldigt tacksamma om du lägger några minuter på att besvara frågorna. Ditt svar hanteras givetvis anonymt och som tack för alla insikter, kommer vi att skänka en gåva till Barncancerfonden.

Detta har hänt med lyssnandet

Vecka 8 var den totala radiolyssningen på samma nivå som veckan innan, totalt 7 201 000 svenskar på radio (-0,4% jämfört med v 7). Sveriges Radio minskade (-0,6%) medan kommersiell radio ökade med hela +7,5%. Vecka 8 hade Bauer Media totalt 3 697 000 unika radiolyssnare (+3,4% mot v 7) och 60% kommersiell lyssnarandel.

På onsdagar rapporterar Poddindex föregående veckas poddlyssning. Vecka 7 minskar samtliga aktörer utom Nent Radio, jämfört med veckan innan. På Bauer Media minskade vi vår poddräckvidd med -0,7% jämfört med vecka 6 och vi nådde 631 495 unika poddlyssnare (+ 12,8% jämfört med samma vecka föregående år).

Vi hörs nästa vecka!
/Bauer Media

Källa: Poddindex & Kantar Sifo PPM.

Ämnen

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn