Följ Bauer Media

Veckans radio- och poddbrev

Nyhet   •   Feb 08, 2021 13:28 CET

Nu är det dags för Bauer Medias och Resumés tävling, Sound Award, att för fjärde året utse Årets ljudbranding, Årets ljudinnovation och Årets röst. Tävlingen är öppen för alla och det är kostnadsfritt att tävla. På tal om tävling så går årets 100-wattsgala av stapeln på onsdag. Missa inte att följa den livestreamade galan som leds av ingen mindre än Gry Forssell.

Övre raden fr vä: Emma Thorp, Fredrik Simonsson, Bella Goldman, Erik Modig, Sophia Lindholm.
Nedre raden fr vä; Christian Roussos, Linda Palmgren, Markus Norberg, Emma Cedell, Fredrik Svedjetun

Sound Award 2021

Äntligen öppnar vi upp Bauer Medias och Resumés tävling Sound Award! Syftet med tävlingen är att uppmärksamma samt belöna företag och varumärken som varit kreativa och innovativa med ljud inom tre olika kategorier.

Årets ljudbranding är det ljud som tonsatt ett varumärke och representerar dess identitet och värden på ett innovativt sätt ex genom ljud-logotyp, varumärkesmusik eller reklamspot.

Årets ljudinnovation är en produkt eller idé som bidragit till att driva ljudets framfart och utveckling på ett innovativt sätt ex en tech-lösning, gadget eller kommersiell lösning.

Årets röst är den röst som trollbundit sin publik, lyssnarna eller åhörarna på ett sätt där budskapet och eller innehållet får en upphöjd effekt av talarens framförande ex poddkreatör, programledare, ljudbok, artist eller varumärkesröst.

Att rätt bidrag vinner i respektive kategori ser Sound Awards vassa jury till. Årets jury består av Linda Palmgren (Juryordförande och CEO, Bauer Media), Fredrik Svedjetun (Chefredaktör, Resumé & Dagens Media), Emma Thorp (CEO, Scream), Fredrik Simonsson (CD Creative Lead, Nord DDB), Bella Goldman (Marknads- och kommunikationsdirektör, Lidl), Erik Modig (forskare, Handelshögskolan i Stockholm), Sophia Lindholm (Art Director, Forsman & Bodenfors), Christian Roussos (Copywriter & Ljudproducent, Dobedai Produktionsbyrå), Markus Norberg (Investment Director, OMD) och Emma Cedell (Media Manager, Samsung).

Här kan du läsa mer om tävlingen och lämna ditt bidrag senast den 18 mars. Tävlingen är kostnadsfri.


100-wattsgalan med Gry Forssell

Bauer Media gillar vi effekt. Därför är vi sedan många år tillbaka stolta partners till Sveriges Annonsörers tävling 100-wattaren. Den 10 februari kl 14.00-16:00 presenteras vinnarna i årets upplaga av 100-wattsgalan – tävlingen som belönar marknadsföring som ger effekt.

I år leds den livestreamade galan av Gry Forssell, som du vanligtvis hörs på vardagsmorgnarna på Mix Megapol. Läs mer om galan och boka din kostnadsfria plats här.


Ljud på event

Förra veckan var det säsongspremiär för Sound Advertising Bureaus (SAB) podd Soundcast och det första avsnittet gästades av event- och kommunikationsbyrån Eventum.

Visste du att ljud under ett live-event är 50% av produktionen? Men hur gör man då för att hitta rätt ljud till rätt produktion? I avsnittet delar Eventum med sig av hur och varför de jobbar med ljud i alla stora och små produktioner. Hur manipulerar man publiken med ljudsättning? Vad är en ”walk-up”? Och vet verkligen företag och organisationer vilka de är ljudmässigt? Lyssna på avsnittet här.

Detta har hänt med lyssnandet

Vecka 5 minskade den totala radiolyssningen något jämfört med veckan innan, totalt 7 149 000 svenskar på radio (-0,5% jämfört med v 4). Sveriges Radio ökade något (+0,4%) och kommersiell radio minskade (-1,7%) i lyssnande. Vecka 5 hade Bauer Media totalt 3 564 000 unika radiolyssnare (-2,2% mot v 4) och 59,6% kommersiell lyssnarandel.

På onsdagar rapporterar Poddindex föregående veckas poddlyssning. Vecka 4 var lyssningen på samma nivåer som veckan innan. På Bauer Media tappade vi endast 191 unika lyssnare jämfört vecka 3.

Vecka 4 hade Bauer Media totalt 870 880 unika digitala lyssnare, vilket är en minskning med -2,1% jämfört med v 3 men en ökning med hela +30% jämfört med samma vecka föregående år! Av den digitala lyssningen stod poddarna för 651 369 unika och digital radiolyssning för 219 511 unika.

Vecka 4 nådde Bauer Media 4 027 308 unika lyssnare (FM + digialt/podd) och vi är fortsatt störst på den kommersiella ljudmarknaden.

Vi hörs nästa vecka!
/Bauer Media

Källa: Poddindex & Kantar Sifo PPM.