Gå direkt till innehåll
Veckans radio- och poddbrev

Nyhet -

Veckans radio- och poddbrev

Intresset för erotikpoddar och vuxenleksaker ökar. Är 2021 året då fler annonsörer vågar sig in i miljön? Den frågan ställer vi oss i veckans nyhetsbrev. Och så kan vi inte låta bli att berätta att Sveriges bästa marknadschefer nominerat Bauer Media som Årets Media.

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck i podden Alla våra ligg.

Ökat intresse för erotik

Förra veckan var Bauer Medias podd Alla våra ligg Sveriges 12:e största kommersiella podd enligt Poddindex, med sina 59 813 unika veckolyssnare. Att intresset för erotikpoddar ökar skrev Dagens Media en artikel

om i december. I artikeln säger Amanda Colldén och Anna Dahlbäck från Alla våra ligg att de tror att de ökade lyssnarsiffrorna beror på att sex har blivit normaliserat och mindre tabubelagt.

Samma månad kunde vi läsa i Dagens Media att e-handelssajten för sexleksaker, Vuxen.se, lyfter i Coronakrisen. Vuxen.se säger i artikeln att deras försäljning på den svenska marknaden ökade med 15-20% under året samt att fler medieslag öppnar upp för Vuxen.se att annonsera i deras kanaler.

Men trots det ökade intresset, är många annonsörer försiktiga med att komma in i sexsammanhang. ”Det är tråkigt, för vi är ju mycket mer än det. Vi har ju vanliga liv också. Varken vi eller våra lyssnare ligger ju 24/7” säger Anna Dahlbäck i Dagens Medias artikel.

Så frågan är om 2021 är året då fler annonsörer blir modiga och hakar på trenden? I podden Soundcast delar Alla våra ligg med sig av heta tips hur du spicear upp din marknadsföring.


Bauer Media nominerade i Årets Media

I förra veckan kunde vi läsa i Dagens Media att Bauer Media är nominerade i mediebyrån Screams och Resumés pris Årets Media. Vinnaren röstas fram av Sveriges bästa marknadschefer, vilka har fått besvara frågan ”Vilket media har under 2020 på ett professionellt och gärna innovativt sätt hjälp dig att nå dina mål”. Vinnaren publiceras på resume.se inom de närmsta veckorna. Vi håller tummarna för vinst, men är väldigt stolta över den prestigefulla nomineringen!

Detta har hänt med lyssnandet

Årets tredje vecka minskade den totala radiolyssningen jämfört med veckan innan, totalt 7 183 000 svenskar på radio (-0,4% jämfört med v 2). Sveriges Radio ökade något (+0,4%) och kommersiell radio minskade (-2,6%) i lyssnande. Vecka 3 hade Bauer Media totalt 3 481 000 unika radiolyssnare (+0,1% mot v 2) och 60,1% kommersiell lyssnarandel.

På onsdagar rapporterar Poddindex föregående veckas poddlyssning. Vecka 2 ökar samtliga aktörer jämfört med veckan innan. På Bauer Media ökade vi vår poddräckvidd med +0,2% jämfört med vecka 1.

Vecka 2 hade Bauer Media totalt 875 556 unika digitala lyssnare, vilket är en ökning med +2,5% jämfört med v 1 och en ökning med hela +28,1% jämfört med samma vecka föregående år! Av den digitala lyssningen stod poddarna för 649 815 unika och digital radiolyssning för 225 741 unika.

Vecka 3 nådde Bauer Media 3 860 391 unika lyssnare (FM + digialt/podd) och vi är fortsatt störst på den kommersiella ljudmarknaden.

Vi hörs nästa vecka!
/Bauer Media

Källa: Poddindex & Kantar Sifo PPM.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn