Följ Bauer Media

Veckans radio- och poddbrev

Nyhet   •   Dec 21, 2020 11:12 CET

Årets sista nyhetsbrev. Vi önskar alla våra kunder och partners en riktigt god jul och ser fram emot 2021. Men innan det är dags att börja ett nytt år, tipsar vi om att slå på Mix Megapol på julafton och låta Måns Zelmerlöw hålla dig och dina nära och kära sällskap.
Linda Palmgren, CEO på Bauer Media

Bauer Media välkomnar 2021

Året börjar gå mot sitt slut och 2020 har varit speciellt på många sätt. Vi har alla dragit lärdomar både privat och professionellt.

Vi har under året lärt oss att mycket av det vi nyss trodde var omöjligt faktiskt är möjligt. Vi har exempelvis insett att digitala möten fungerar. Vikten av uthållighet, långsiktighet och flexibilitet och med det kunna ställa om snabbt. Men också förmågan att hålla modet uppe och utifrån ett ledarskapsperspektiv har lyhördhet och empati förmodligen aldrig varit viktigare.

Att vi på Bauer Media sitter på framtidens guld, det vet vi. Vi är Sveriges största audiohus och varje dag skapar vi en känsla av tillhörighet genom vårt innehåll. Med våra fantastiska medarbetare har vi under året bevisat att vi är en oerhört stark och snabbrörlig organisation och vårt fokus är alltid att skapa värde för våra lyssnare och kunder. Oavsett vart vi möter dem.

Vi har trots årets utmaningar utvecklat vårt sätt att arbeta och befäst vår position som marknadsledare med nära 5 miljoner lyssnare varje vecka med Mix Megapol, Rockklassiker, NRJ, Vinyl, Svensk Pop, Lugna Klassiker och våra plattformar Podplay och Radioplay. 2021 handlar om att bibehålla tempot, nyfikenheten, modet och kraften i utvecklingen framåt.

På tal om kraften i utveckling vill vi gärna utmana kreativiteten och välkomnar en ny nivå och höjd av audioreklam. Vi utmanar därmed kreatörer av audioreklam till ännu bättre storytelling, engagemang och höjd. Tänk om engagemanget att skapa en bra ljudidentitet skulle ges samma kraft, tid, energi och investeringar som rörlig bild? En svindlande tanke givet att resultaten trots dagens prioriteringar ger en önskad effekt. Audioreklam är en del av innehållet som ska se till att skapa fortsatt engagemang och en fortsatt känsla av tillhörighet. Vi ser fram mot en bra start på något nytt och välkomnar mer innehållsrik audioreklam.

Tack alla för detta år, låt oss hoppas på ett fantastiskt och hälsosamt 2021.

God Jul & Gott Nytt År!

Önskar,

Linda Palmgren


Måns Zelmerlöw julvärd på Mix Megapol

r Mix Megapol är december årets viktigaste månad, den tid på året då lyssnarsiffrorna är som allra högst. Sedan fredagen den 27 november har vi spelat 100% julmusik, vilket är en lyssnarsuccé. För tack vare julmusiken ökade vi vår dygnsräckvidd i Mix Megapol med hela 22% och den kommersiella andelen ökade med 30% de tre första veckorna i december (v 49-51) jämfört med november (v 45-47).

Årets julvärd i radio blir Måns Zelmerlöw, som kommer att presentera julmusiken och vara lyssnarnas sällskap på Mix Megapol under julafton. Förra året var Sarah Dawn Finer julvärd och i år går alltså uppdraget vidare till Måns Zelmerlöw.

Detta har hänt med lyssnandet

Vecka 51 var den totala radiolyssningen något högre än veckan innan (+ 0,5%). Både SR och PLR ökade. Vecka 51 hade Bauer Media totalt 3 901 000 unika radiolyssnare (+2,4% mot v 50) och hela 64,5% kommersiell lyssnarandel, vilket är årsrekord!

På onsdagar rapporterar Poddindex föregående veckas poddlyssning. Vecka 50 tappade Podplay (pga säsongsavslutningar) och Podspace i räckvidd, medan de andra aktörerna låg kvar på samma nivåer som föregående vecka. På Bauer Media minskade vi vår poddräckvidd med -3,3% jämfört med vecka 49.

Vecka 50 hade Bauer Media totalt 998 285 unika digitala lyssnare, vilket är en minskning med +3,2 jämfört med v 49 men en ökning med hela +25% jämfört med samma vecka föregående år! Minskningen beror på några poddradio haft säsongsavslutning. Av den digitala lyssningen stod poddarna för 705 250 unika och digital radiolyssning för 293 035unika.

Vecka 50 nådde Bauer Media 4 225 098 unika lyssnare (FM + digialt/podd) och vi är fortsatt störst på den kommersiella ljudmarknaden.

God Jul & Gott Nytt År!

/Bauer Media

Källa: Poddindex och Kantar Sifo PPM.