Följ Bauer Media

Veckans radio- och poddbrev

Nyhet   •   Aug 17, 2020 14:13 CEST

Bauer Medias programdirektör, Mårten Söderström, gästar veckans nyhetsbrev och berättar om den tuffa starten på året. Vi delar även med oss av ett case och poddnyheter såsom att Apple gör TV-serie av podd och The New York Times köper Serial Producation 25 miljoner dollar!

Mårten Söderström, Group program Director på Bauer Media

”När jag fick frågan om att skriva några rader i det här nyhetsbrevet väcktes många tankar. Hur mycket fokus skall jag ägna våren? En tid som har varit den tuffaste någonsin i min radiokarriär, som slutade med det värsta man kan föreställa sig, förlusten av en älskad kollega. Adam Alsing var ankare på NRJ Morgon och en av radions största namn. Situationen var overklig och förutom att hantera sorgen skulle vi också fortsätta göra radioprogram.

Bauer Media når varje vecka närmare 5 miljoner lyssnare från norr till söder och Adams bortgång berörde alla. Stödet från alla våra lyssnare var fantastisk, hela situationen med covid-19 bekräftar det vi som arbetar med radio alltid har strävat efter, att vi skall vara en vän och ett sällskap. I krisen har detta varit tydligare än någonsin. Men nu var lyssnarna lika mycket en fin vän tillbaka. Det är stort.

Som ansvarig för alla våra radiostationer är jag otroligt stolt över vår programpersonal och hur alla med gemensam kraft tar sig igenom den här krisen. Och nu när vi går in i hösten har vi laddat upp med spännande tablåer på alla våra stationer och mängder av nya podcasts.

Att arbeta med och producera ljud i det nya ljudlandskapet är inte bara otroligt roligt utan också helt rätt. För konsumtionen av ljud har aldrig varit större. Alltså i mänsklighetens historia konsumerar vi mer ljud än någonsin! Konkurrensen är hårdare men sjön är större, det är både spännande och inspirerande.

NRJ Morgon axlas nu av Messiah Hallberg med Klara och John, ett team som är fast beslutna att göra Adam stolt. Det arvet känner vi alla på Bauer Media. Vi lovar att fortsätta ge dig ljudunderhållning i världsklass och vara ditt sällskap i din bil, i din telefon, på kontoret, i din smarta högtalare, på gymmet, ja var du än lyssnar. Även om vi går mot lite mörkare tider tycker jag att hösten känns ljus. Hoppas du känner samma. Vi hörs”, säger Mårten Söderström, Group program Director på Bauer Media.

Norsk sajt ökade försäljningen 200% med radioreklam

Hekta På Tur är en norsk outdoorbutik på nätet som ville nå en bredare publik och testade radioreklam för första gången i våras. Med hjälp av sin radioannonsering ökade de försäljningen i april med 200% jämfört med samma period föregående år.

I kampanjen hade de två radiospotar. Den ena spoten fokuserade på stormkök och resulterade i att efter kampanjperiodens slut hade det sålts fler stormkök under årets fyra första månader än under de senaste två åren. Den andra reklamspoten fokuserade på s k fjällduk (sovsäck/filt) och här sålde Hekta På Tur fler fjälldukar i april 2020 än under hela 2019. På sab.se kan du läsa mer. 

Will Ferrell och Paul Rudd Foto: Rex/Shutterstock

Poddnyheter

Bauer Media släpper tre nya poddar. I humorpodden ”Forever Young” hör du Elina Du Rietz och Jenny Grewdahl prata åldersnoja. Podden ”Jägarna” handlar om personerna bakom bössan. En känd jägare gästar varje avsnitt och podden programleds av
David Da Silva. Vi släpper även ännu en podd i samarbete med Expressen, nämligen ”Hockeypuls”. Här kan du lyssna på poddarna.

"Serial" är som bekant den podd som snabbast i världen nådde 5 miljoner nedladdningar per avsnitt. Podden ingår i poddbolaget Serial Productions, som nu blivit uppköpta av The New York Times. 25 miljoner dollar stod på prislappen. Här kan du läsa mer.

Podden ”The Shrink Next Door” blev väldigt poppis när den kom. Så pass poppis att Apple nu gör TV av den, med skådisar så som Will Ferrell och Paul Rudd. Här kan du läsa mer.

Detta har hänt med lyssnandet

Vecka 38 lyssnade totalt 7 232 000 svenskar på radio (-0,8% jämfört med v 37). Sveriges Radio minskade med -2,6% jämfört med veckan innan men PLR ökade med hela 4,1%! Vecka 38 hade Bauer Media totalt 3 966 000 unika radiolyssnare (+3,2% mot v 37) och hela 57,5% kommersiell lyssnarandel.

Vecka 37 minskar Sveriges Radio sin poddräckvidd ytterligare, medan samtliga kommersiella aktörer ökar jämfört med veckan innan. Vecka 37 hade Bauer Media totalt 876 063 unika digitala lyssnare, vilket är en ökning med 3,9% jämfört med v 36 och hela 28% jämfört med samma vecka föregående år! Av den digitala lyssningen stod poddarna för 644 228 unika och digital radiolyssning för 231 835 unika.

Vecka 37 nådde Bauer Media 4 222 095 unika lyssnare (FM + digialt/podd) och vi är fortsatt störst på den kommersiella ljudmarknaden.

Vi hörs nästa vecka!

/Bauer Media

Källa: Poddindex & Kantar Sifo PPM.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.