Gå direkt till innehåll
Världens konspirationsteorier i poddformat

Nyhet -

Världens konspirationsteorier i poddformat

Idag lanserar RadioPlay podden Konspirationsteorier. En podcast som handlar om konspirationsteorier kring riktiga, historiska händelser, så som "lever Elvis Presley?", "sjönk verkligen Titanic?" och "finns Bermudatriangeln?".

I den här podden går programledarna till botten med vad det är som gör konspirationsteorier så spännande och vad de egentligen handlar om.

- Det här är en podd för dig som är intresserad av en annan version av verkligheten. En version som tar upp alternativa teorier, mystiska sammanträffande och diskussioner om vad som kan vara sant, säger Aida Engvall, programledare.

Konspirationsteorier har på den senaste tiden blivit ett väldigt populärt ämne på andra plattformar, exempelvis YouTube. Nu gör vi på RadioPlay storytelling om Konspirationsteorier i podcastformat. Vi tror att en sådan här podd kan engagera på ett intressant sätt och samtidigt vara en vattendelare för publiken. Dessutom är det otroligt kul att jobba tillsammans med nyexaminerade unga tjejer. Vi på RadioPlay letar ständigt efter de nya poddtalangerna och det här är ett skolexempel på när man hittar sådana personer: Aida & Vivi. Duktiga talanger med bra idéer som gör en riktigt bra produktion, säger Lovisa Ohlson, Podcastchef på RadioPlay.

Idén till podden föddes när kreatörerna Aida Engvall, 23, och Viviann Le, 22, studerade Medieentreprenörprogrammet Linnéuniversitetet i Kalmar. De sände då podden via studentradion och upptäckte sin egen förkärlek till att skriva och redigera. Det intressanta med just konspirationsteorier är enligt Aida och Viviann hur de uppkommer i samhället och framför allt hur många personer det faktiskt är som tror på de stora konspirationsteorierna.

Nya avsnitt släpps varje fredag med start idag. Lyssna på premiäravsnittet Bermudatriangeln här eller i RadioPlay-appen.

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll