Gå direkt till innehåll
Stark sommar för radio

Nyhet -

Stark sommar för radio

Radion är fortfarande en av de stora vinnarna på reklammarknaden enligt Mediebyråbarometern för sommarmånaderna från Sveriges Mediebyråer. Förmedlingen av radioreklam ökade med 18,3 % i juni och hela 35,9 % under juli.

Sammanlagt, hittills i år, uppvisar de totala medieinvesteringarna en positiv tillväxt om 7 % medan radions tillväxt är nästan tre gånger så stor, har ökat med 20, 1 %.

Mycket glädjande att radio fortsätter att växa som räckviddsmedia med fler och fler annonsörer som upptäcker radions styrka. Vi utökar nu radions valuta även till de lokala marknaderna och kommer kunna jämföras med TV. Det kommer att göra det ännu enklare och tydligare för våra annonsörer, säger Charlotte Lundgren, försäljningsdirektör på Bauer Media.

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, ökade under sommarmånaderna juni och juli med totalt 12 procent, jämfört med samma period föregående år. Ökningen av reklaminvesteringar under somaren förklaras av Sveriges Mediebyråer bland annat av fotbolls-VM.

Metod: Sveriges Mediebyråer sammanställer varje månad, med start i augusti 2006, hur mycket pengar som investerats i media via medlemsföretagen. Statistiken tas fram av Kalin Setterberg, via de ekonomisystem som mediebyråerna använder, och håller mycket hög kvalitet. Medlemmarna i Sveriges Mediebyråer hanterar de flesta av Sveriges största annonsörer. Från och med oktober 2006 har fler mediebyråer tillkommit i rapporteringen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn

Relaterat innehåll