Gå direkt till innehåll
Ian Haguland tillsammans med den auktionerade motorcykeln. Foto: Bauer Media
Ian Haguland tillsammans med den auktionerade motorcykeln. Foto: Bauer Media

Nyhet -

Rockklassikers auktion inbringade 55.000 kronor till MusikBojen

Under hela november har Rockklassiker uppmärksammat MusikBojen som fyller 5 år. Både genom inslag i radion, i sociala kanaler och med en auktion av en custombyggd motorcykel från 1957.

Rockklassiker har tillsammans med MusikBojen drivit en kampanj för att uppmärksamma lyssnarna om musikterapi. MusikBojen är Sveriges enda välgörenhetsorganisation för musikterapi och hjälper barn och unga att bearbeta psykiska, sociala och fysiska problem.

Under kampanjen har lyssnarna kunnat bjuda på en Triumph Thunderbird från 1957. Motorcykeln är custombyggd åt Rockklassiker av multikonstnären Jonas ”Lazy Joe” Henriksson, som använt alla sina färdigheter för att sätta samman denna maskin.

I fredags avslutades auktionen och motorcykelns nya hem hittas i Ödeshög.

- Det känns jättekul att ha vunnit auktionen och ska man köpa något så är det förstås extra kul att pengarna går till välgörande ändamål. Vi har en ny verksamhet, Hejla Skärteknik AB, i Ödeshög där vi vill ställa motorcykeln i entrén. Vi slår två flugor i en smäll, dels så bidrar vi till MusikBojen och så får våra kunder ett härligt bemötande i form av en Triumph Thunderbird i våra nya lokaler, det känns riktigt bra, säger Torbjörn Strelin som la det vinnande budet.

Det vinnande budet landade på hela 55.000 kronor. Pengarna går oavkortat till MusikBojen och deras viktiga arbete med musikterapi för barn och ungdomar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn

Relaterat innehåll