Gå direkt till innehåll
Ny säsong av Älskade Psykopat

Nyhet -

Ny säsong av Älskade Psykopat

Oftast möter podden kvinnor som levt i destruktiva förhållanden med en psykopat eller narcissist. Inför den här säsongen hände något annorlunda. En man med diagnosen psykopati kontaktade podden och ville berätta sin historia. Lyssna nu på säsong 3 av Älskade Psykopat på Podplay.

Podden görs av Emilie Olsson som både har magisterexamen i journalistik och är utbildad relationsterapeut. Oftast så träffar Emilie kvinnor som har levt med psykopater men den här säsongen innehåller någonting annorlunda. En man med diagnosen psykopat kontaktade henne via Facebook. Kalle, som mannen heter, kom i kontakt med podden när han planerade att döda sin före detta chef. Han satte aldrig planerna i verket utan bestämde sig för att söka hjälp istället. Nu vill han berätta sin historia. 

- Jag har känt hur skönt det hade varit att hugga någon, avlägsna huvudet på din bästa vän eller familjemedlem. Det spelade liksom ingen roll. Jag hade hamnat i ett sånt grymt hat så jag kände bara att ha ha orsakat många människor död, berättar Kalle i podden.

- Om jag såg en fin tjej till exempel, ena delen vill bjuda ut henne och den andra delen undrar hur hennes huvud ser ut på en påle. Det där finns i mig fortfarande men det försvinner mer och mer när jag väljer att inte mata det, avslutar Kalle.

Emilie
berättar: 
Jag var osäker till en början om jag skulle våga träffa honom. Och eftersom han är diagnostiserad psykopat så kände jag mig lite rädd. Vi spelade in på en offentlig plats för säkerhets skull och sen när jag väl träffade honom så var jag inte rädd.
- Det var en speciell intervju och jag fick höra saker jag aldrig hört tidigare. Mycket intressant och skrämmande på samma gång, avslutar Emilie

Kalle avslutar med ett gott råd till alla lyssnare: - Mata bara det som du mår bra av. Man vet innerst inne vad som är bra och vad som är dåligt. 

Säsong 3 bjuder på många gripande historier, till exempel träffar Emilie en mamma som berättar om hur det är att ha en dotter som är psykopat. Eller berättelsen om paradisön och semesterdrömmen som förvandlades till en mardröm. 

Relationsexperten Michael Larsen finns med i varje avsnitt för analys och samtal kring varje specifikt fall. Det finns även ett specialavsnitt med Michael där han ger sina bästa tips hur man kan stå emot manipulation och härskartekniker. Och hur man gör för att inte falla tillbaka i psykopatens fälla när man väl lämnat. 

Hela säsongen av Älskade Psykopat finns nu att lyssna på Podplay, helt gratis.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Emilie Olsson

Emilie Olsson

Journalist och podcastkreatör Bauer Media 0706-161594

Relaterat innehåll