Gå direkt till innehåll
Andreas Utterström och Mattias Bergman står bakom podden "Misslyckade Brott"
Andreas Utterström och Mattias Bergman står bakom podden "Misslyckade Brott"

Nyhet -

Lösbröst, koskräck och misslyckade brott i ny podd

En podd till om brott? Ja! Nya podden Misslyckade brott i Radio Play är någonting annat än vad du är van vid. Den handlar om verkliga fall där brottslingarna får hybris, glömmer planera och väljer fel samarbetspartner. Så är det sällan i deckare och filmer – men ofta i verkligheten.

Podden leds av Andreas och Mattias som tidigare producerat poddar för Coop, Svensk Fastighetsförmedling, Swedish Match och Telia. 

För några år sedan var jag med och skrev boken ’Schackspelaren' som handlade om kidnappningen av Siba-direktören Fabian Bengtsson. Det är ett fall som präglas av slump, hybris och oförklarliga misstag. Redan då tänkte jag att man någon gång borde berätta om kriminalitet ur den synvinkeln. Den tanken var på något sätt embryot till den här podden”, säger Andreas Utterström.

Polisen löser ofta brott för att gärningsmannen glömde tänka på det där med flyktväg, la ut en avslöjande bild sig själv på Facebook eller tappade sitt id-kort på marken. Så ser verklighetens kriminalitet ut och den är den vi ska berätta om”, säger Mattias Bergman.

I Misslyckade Brott får du höra historier om polisen som rånade banken och ledde jakten på sig själv, kidnapparna som gick på djurpark med sitt offer och rymmarna från Hallanstalten som blev osams om vem som skulle hålla i kompassen.

Podden hittas på RadioPlay eller på andra ställen där du brukar ladda ner podcasts.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll