Gå direkt till innehåll
Högtryck för radio

Nyhet -

Högtryck för radio

Radio är sommarens vinnare på mediemarknaden med en uppgång med 23 procent i juni och 24 procent under juli. Hittills i år har radioreklamen ökat med 24,7 procent och står därmed som vinnare bland övriga medier enligt den rapport* som Sveriges Mediebyråer sammanställer varje månad.

 Mediekategorierna Tv och internet, ökade också under sommarmånaderna. TV med 10,8 procent och internet med 6,3 procent. Den mediekategori som hittills i år har tappat mest är 'dagspress storstad'.

Medieinvesteringarna ökade under sommarmånaderna med 2,4 procent, och juli 2017 är den högst uppmätt julimånaden hittills i Mediebyråbarometerns historia. Dock hade årets sommarperiod en extra faktureringsdag, vilket medför periodiseringseffekter. Sett ur ett längre perspektiv kan vi se att mediebranschen mår bra och ackumulerat hittills i år har medieinvesteringarna ökat med 4,1 procent och kommer sannolikt att bibehålla ökningstakten under hela 2017″ säger Staffan Slörner, VD för Sveriges Mediebyråer.

* Sveriges Mediebyråer sammanställer varje månad, med start i augusti 2006, hur mycket pengar som investerats i media via medlemsföretagen. Statistiken tas fram av Kalin Setterberg, via de ekonomisystem som mediebyråerna använder, och håller mycket hög kvalitet. Medlemmarna i Sveriges Mediebyråer hanterar de flesta av Sveriges största annonsörer. Från och med oktober 2006 har fler mediebyråer tillkommit i rapporteringen.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn

Relaterat material

Relaterade nyheter