Gå direkt till innehåll
Free Britney - höstpremiär för podden Konspirationsteorier

Nyhet -

Free Britney - höstpremiär för podden Konspirationsteorier

Idag är det höstpremiär för podden Konspirationsteorier. En podcast som handlar om konspirationsteorier kring riktiga, historiska händelser, så som "lever Elvis Presley?", "sjönk verkligen Titanic?" och "finns Bermudatriangeln?". Dagens avsnitt handlar om Internetrörelsen "Free Britney".

Britney Spears är en av de största artisterna i pophistorien med nästan 150 miljoner sålda album. I år har den 38 år gamla popsångerskan varit omyndigförklarad i 12 år och hennes pappa Jamie Spears kontrollerar hennes tillgångar. Även om han måste redovisa hennes tillgångar så tror Free Britney-rörelsen att hon hålls fången i sitt eget hem av hennes egen familj. 

Är popstjärnan omhändertagen på grund av psykisk ohälsa eller kan hon vara manipulerad, kontrollerad och utnyttjad? Har familjen försökt hålla henne omyndigförklarad så länge som möjligt?

Det handlar dagens avsnitt när en konspirationsteori diskuteras kring Britney Spears hemliga meddelanden och kampanjen #FreeBritney. Lyssna på dagens avsnitt av "Konspirationsteorier" på RadioPlay

Bakgrund
Idén till podden föddes när kreatörerna Aida Engvall, 23, och Viviann Le, 22, studerade Medieentreprenörprogrammet på Linnéuniversitetet i Kalmar. De sände då podden via studentradion och upptäckte sin egen förkärlek till att skriva och redigera. Det intressanta med just konspirationsteorier är enligt Aida och Viviann hur de uppkommer i samhället och framför allt hur många personer det faktiskt är som tror på de stora konspirationsteorierna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn
Lovisa Ohlson

Lovisa Ohlson

Podcastchef Podplay 070-432 64 79

Relaterat innehåll