Gå direkt till innehåll
Bauer Medias månadsbrev

Nyhet -

Bauer Medias månadsbrev

Under oktober nådde radion en unik räckvidd på 7,4 miljoner lyssnare under en snittvecka. De kommersiella radiohusen hade en veckoräckvidd på nära 5 miljoner unika lyssnare. Bauer Media nådde under en snittvecka i oktober nära 4,3 miljoner unika lyssnare, varav 3,7 miljoner FM-lyssnare. Podplay-podcasten ”Fallen jag aldrig glömmer” med Hasse Aro gjorde all time high under vecka 42 med en räckvidd på över 116 000 unika lyssnare/vecka. Bauer Medias podcastplattform Podplay har under oktober haft en stark räckvidd med över en miljon unika lyssnare under såväl vecka 40 som 42.

Veckoräckvidd
Under oktober hade Bauer Media en räckviddsökning på +3% mot föregående månad och landade på en genomsnittlig veckoräckvidd på nära 4,3 miljoner unika lyssnare. NENT hade en genomsnittlig veckoräckvidd på nära 3,4 miljoner, en uppgång med +2% mot föregående månad.

Mix Megapol hade under oktober en genomsnittlig veckoräckvidd på nära 2,2 miljoner unika lyssnare. NRJ hade en genomsnittlig veckoräckvidd på över 1,5 miljoner unika lyssnare och Rockklassiker över 1,1 miljoner. Rix FM hade under oktober en genomsnittlig veckoräckvidd på 2,4 miljoner unika lyssnare och Star FM 1,2 miljoner.

Kommersiell lyssnarandel
I oktober hade Bauer Media 60,2% i lyssnarandel och är fortsatt Sveriges största aktör på den kommersiella radiomarknaden.

Total lyssnarandel
Den kommersiella lyssnarandelen ligger fortsatt stabilt på 23%, likt augusti och september. Bauer Medias lyssnarandel var 14% i oktober och NENT:s lyssnarandel 9,3%. Sveriges Radio (SR), ligger i nivå mot föregående månad och hade 76,7% av lyssnarandelarna i oktober.

Genomsnittlig lyssnartid
Rockklassiker hade under oktober en genomsnittlig lyssnartid på 63 minuter per dygn och är således fortsatt den kommersiella stationen med längst lyssnartid. På Mix Megapol var den genomsnittliga lyssnartiden per dygn 52 minuter och för NRJ 40 minuter.

Digitalt lyssnande
Under oktober hade Bauer Media nära en miljon unika lyssnare på sina digitala plattformar Radioplay och Podplay. Den unika räckvidden ökade med +8% mot föregående månad och +3% mot föregående år. Truecrime-podcasten ”Fallen jag aldrig glömmer” med Hasse Aro har haft en stark räckvidd genom hela oktober och legat i toppen bland Sveriges mest populära kommersiella podcasts. Under vecka 42 hade ”Fallen jag aldrig glömmer” all time high med en veckoräckvidd på över 116 000 unika lyssnare.

Hela podcastlandskapet har haft en stark oktobermånad. Bauer Medias podcastplattform Podplay hade under oktober över 800 000 unika poddlyssnare vilket mot föreågende månad är en ökning med +12% och +11% mot samma månad föregående år.

Bauer Medias poddnyheter
Oktober bjöd på premiärer av helt nya poddar, säsongspremiärer av flera populära Podplay-klassiker och all time high för ”Fallen jag aldrig glömmer” med Hasse Aro.

I oktober lanserade Bauer Media podcasten ”Vi hörs!” med Johnny Strömgren och Anki Berglund. I podcasten får lyssnaren följa med bakom kulisserna på Bauer Media och lära känna medarbetare samt ta del av såväl ljudinspiration som ljudnyheter.

I oktober skedde en spännande lansering av ett helt nytt koncept på ljudmarkanden – en daglig podcast vilken är den första i sitt slag i Sverige. ”The Daily Messiah” programleds av Messiah Hallberg, Klara Doktorow och John Willander Lambrell. Podcasten är en hybrid mellan klassisk liveradio och podcast, med betoning på nyheter, humor och underhållning. Podcasten ska på ett underhållande sätt diskutera vad som hänt det senaste dygnet.

Bauer Media och Podplay välkomnande även Jason ”Timbuktu” Diakité och Frida ”goda.grejer” Lund vilka kommer höras i podcasten ”Allt vi vill laga”. I podcasten låter artisten och författaren Jason och vininfluencern Frida maten ta oss till platser vi aldrig besökt, kulturer vi aldrig upplevt. Smaklig lyssning!

I samarbete med Bonnierförlagen bjöd även oktober på premiär för podcasten ”Naturlycka”, med naturvårdaren Ola Jennersten och journalisten Lisa Tallroth. Podcasten är en inspirerande och lärorik podcast om en av våra viktigaste frågor: Hur kan vi värna naturen så att inte (fler!) växter och djur dör ut?

Säsongspremiärer att njuta av i höstrusket:

  • Fallen jag aldrig glömmer” med Hasso Aro är tillbaka med rykande färska avsnitt och nådde direkt en hög unik räckvidd.
  • Podcasten ”Alla våra ligg” är tillbaka med en ny säsong och nu med de nya programledarna Alexandra Rejsmar och Matilda Carleson.
  • True crime-podden ”Jakten på mördaren” med Saga Springcorn är tillbaka med en ny säsong.
  • Podcasten ”Kärlek & Terapi” med samtalsterapeuten Daniella Gordon är tillbaka. I podcasten får lyssnaren följa med in i terapirummet då samtalsterapeuten Daniella träffar både kärlekspar och singlar som söker hjälp.
  • Oktober bjöd även på säsongspremiär för ”Dokumentära berättelser”.

Källa: Kantar Sifo ROA /Advantage, LOOKER & Poddindex

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Julia Forsberg

Julia Forsberg

Analyschef Bauer Media 0736565872