Gå direkt till innehåll
Vi får inte nog av korkade skurkar!

Blogginlägg -

Vi får inte nog av korkade skurkar!

Vad är ett misslyckat brott? Det vet Andreas Utterström och Mattias Bergman, som gör podden om just sådana brott, allt om. Det handlar oftast om dålig planering och rent ut sagt korkade skurkar.

Misslyckade brott har blivit en riktig långkörare. Idag har podden premiär för sin åttonde säsong på Podplay.
Hur går arbetet bakom podden till? Vad är det som driver Andreas och Mattias i arbetet med podden? Och hur hittar de alla dråpliga händelser? Det ger programledarna svar på nedan i en mini-intervju.

  • Hur gör ni? Vad motiverar er i arbetet med podden?

Det finns nästan inget roligare än att jobba med Misslyckade brott. Först och främst är det underhållning. Men det är också kul att få berätta om kriminalitet som den oftast är: slumpartad, oplanerad och virrig bortom rimlighetens gräns. Vi har också oerhört snälla lyssnare som tipsar oss om nya misslyckade brott. Utan dem hade det aldrig blivit åtta säsonger.

  • Har ni någon lärdom färskt i minnet – genom de här åren?

Omge dig med bra vänner. Många av de brottslingar vi berättar om är antingen väldigt ensamma eller har hamnat i tveksamma kretsar. Det är också tydligt att de i ganska många år har tänjt på gränserna. Så bästa sättet att slippa dyka upp i vår podd i framtiden är att snällt betala sin skatt, sköta sitt jobb, titta på ”Talang” på fredagarna och vara nöjd med sitt vanliga och ibland lite trista Svenssonliv.

  • Vad gör ni idag, som ni kanske inte gjorde första säsongen? Har arbetssättet förändrats?

I de första avsnitten diskuterade vi inte så mycket med varandra. Men det visade sig att lyssnarna gillade de spontana inslagen, så det har blivit mer av den varan. Men vi är noga med att inte göra en podd där vi själva står i fokus. Brottet och brottslingarna, alltså själva storyn, är alltid viktigast.

  • Hur hittar ni de här dråpliga händelserna? Hittills har det väl blivit 80+ berättelser ändå.

Den första säsongen byggde till stor del på sådant som Andreas skrivit om i sitt tidigare liv som journalist. Numera måste vi anstränga oss hårdare. Vi googlar, läser en massa tidningar, finkammar böcker om brott och får inte minst massor av tips från lyssnarna.

  • Genom de här åtta säsongerna - har ni något favoritavsnitt eller berättelse?

Andreas: Det avsnitt som flest i vår bekantskapskrets verkar gilla är det om Runar och när han sköt ett rådjur från sovrumsfönstret. Det hade tre bra ingredienser: ett märkligt brott, en färgstark gärningsman och hysterisk mediebevakning som man nu nästan har glömt bort.

Mattias: I säsong 8 har vi haft ett nöje av att berätta om bilhandlaren Läppe-Pelle. En landsortsentreprenör som tyckte bättre om att dra in pengar än att skatta för dem. Pelle Persson är lite av en typ som det verkar som många svenskar utanför storstäderna känner igen sig i.

  • Har ni någon händelse som inte fick plats i den kommande säsongen som ni ändå vill sätta spotlight på? Kanske en tease till nästkommande säsong.

Det finns en kvinnlig polis som åtalats för att ha stulit kaffe på jobbet. Kollegorna gillrade en fälla som gjorde att hon åkte fast. Domen har inte fallit än, så vi måste vänta lite med den. Däremot berättar vi om några andra kaffetjuvar i den kommande säsongen. De stal 20 ton kaffe, värt över en miljon kronor. Men de hade glömt en liten detalj. Att det fanns en övervakningskamera på området där de slog till.

Tack för det Andreas och Mattias!

Hör hela säsong 8 av Misslyckade brott redan nu, på Podplay - ditt hem för poddar.
Där hittas förstås också alla tidigare säsonger. Trevlig lyssning!

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Elin Rösiö

Elin Rösiö

Brand Manager Podplay 070-835 25 38

Relaterat innehåll