Gå direkt till innehåll
Sveriges mest korkade bovar är tillbaka

Blogginlägg -

Sveriges mest korkade bovar är tillbaka

Podden Misslyckade brott har blivit mångas favorit bland true crime-poddar och har nu hållit igång i snart fem år. Nu är Sveriges mest korkade bovar tillbaka i en tionde säsong! Vilka misslyckade skurkar tar plats i den här säsongen och vilka fall är särskilt uppseendeväckande? Det låter vi producenterna bakom podden, Andreas Utterström och Mattias Bergman, svara på.

Är brottslingarna fortfarande lika korkade?
- Vi har genom åren berättat om misslyckade brott från 1600-talet och framåt. Det finns några gemensamma nämnare. Brottslingarna har ofta en övertro på enkla lösningar som ska lösa alla deras problem. De verkar också tro att polisen är fullständigt inkompetent. Men i själva verket är det lätt att åka fast. Inte minst i dag när polisen har hjälp av övervakningskameror och DNA-teknik.

Vilka tre avsnitt från nya säsongen vill ni rekommendera?
- Mannen som försökte bygga en kärnreaktor i köket, direktören som skövlade skog för att få bättre utsikt och så historien om Sveriges tyngsta brottsoffer: Gävlebocken.

Vad hoppas ni ge lyssnarna?
- "Misslyckade brott" är först och främst underhållning. Men vi tycker också att det är kul att skildra kriminalitet som den ofta är men sällan beskrivs: osannolik, slumpartad och illa genomtänkt.

Nåt annat skoj från säsongen ni vill berätta om?
- För första gången gör vi två avsnitt som hänger ihop. Ett om Beda Wallin, bedragaren som sa sig kunna bota sjukdomar med hjälp av böner. Hennes brottsliga bana gick i arv, så avsnittet efter handlar om sonen Piller-Daniel. Han sålde sockerpiller i stället för böner.

Ni har arbetat med den här podden i fem års tid. Vad känner ni själva för Misslyckade brott idag?
- Det är fortfarande lika roligt att jobba med podden. Och det gäller hela processen: hitta fall, skriva manus, spela in och sedan lyssna på de klippta avsnitten. Extra kul är kontakten med lyssnarna som har gett oss många tips. Och gör det fortfarande. Fortsätt att mejla oss på misslyckade@bplus.se

Hör hela säsong 10 av Misslyckade brott redan nu, på Podplay - ditt hem för poddar.
Där hittas förstås också alla tidigare säsonger. Trevlig lyssning!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Elin Rösiö

Elin Rösiö

Brand Manager Podplay 070-835 25 38
Mattias Bergman

Mattias Bergman

Programledare och producent Rivalerna 0706201297
Andreas Utterström

Andreas Utterström

Programledare och producent Rivalerna 0702296247