Gå direkt till innehåll
​Radio slår rekord i försäljning och i ökat lyssnande

Blogginlägg -

​Radio slår rekord i försäljning och i ökat lyssnande

Den 1 augusti i år så genomfördes den största förändringen inom radio i Sverige sedan 1994. Då fick svenskarna tre stycken nationella nätverk, Mix Megapol, NRJ och Rix FM samt flera stationer i de städer runt om i Sverige som tidigare bara haft två kommersiella radiostationer. Glädjande för oss som arbetar med radio men också för alla våra annonsörer och lyssnare nu fåttännu fler radiostationer.

Vad har då hänt sedan 1 augusti?

Vi ser att fler svenskar lyssnar på de kommersiella radiostationerna. Mix Megapol är fortsatt Sveriges största radiostation med ca 1.2 miljoner dagliga lyssnare och med en marknadsandel på 34%. Samtidigt ökar lyssnandet på alla andra kommersiella stationer i Sverige. Vi på Bauer Media är fortsatt tydlig marknadsledare med en andel om 57% av det kommersiella lyssnandet.

Samtidigt ökar radions försäljning kraftigt och tar marknadsandelar från andra medier. Fler och fler annonsörer ser nyttan med ljudannonsering i både FM och digitalt vilket gör att omsättningen i år för radio kommer att gå över 1 miljard enligt IRM.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Maja Thomhave

Maja Thomhave

Presskontakt Press Manager Bauer Media 070-556 47 30 LinkedIn

Relaterat innehåll