Gå direkt till innehåll
Podplay står för sommarens bästa underhållning

Blogginlägg -

Podplay står för sommarens bästa underhållning

Äntligen sommar och ledighet. Mer tid åt att göra det man gillar och verkligen vill lägga tid på. Oavsett hur planerna ser ut för sommaren så kommer här ett urval av sommarens bästa poddlyssning från de mest lyssnade kategorierna dokumentärer, true crime och krim.

Podplay kickar igång sommarlyssningen med en ny säsong av Jakten på mördaren. En true crime-podd av journalisten Saga Springcorn, som bara tar upp fall som är lösta. 

- Sommarsäsongen är baserad på fall som mina lyssnare har tipsat om. Jag tycker att det är kul att inkludera lyssnarna i podden och det verkar de också tycka. Det finns ett specifikt fall som har berört mig väldigt mycket den här säsongen. Det handlar om en 8-årig flicka som bor i Norge och som hittas död i sitt hem. Omständigheterna är minst sagt förfärliga. Och värre blir det för flickans mamma när polisen lägger ner utredningen då man tror att flickan tagit sitt liv. Det är ett sorgligt och viktigt avsnitt som delvis handlar om ett rättsväsende som fallerar med kraft, säger Saga Springcorn.


Över min döda kropp, med Anna Jinghede och Lena Ljungdahl, är en av Sveriges största krimpoddar. Under sista veckan i juli släpper de en följetong i fem delar om ”Överkonstapelns sista fall”. Det blir en ryslig historia om en ung död kvinna med ledtrådar som pekar mot polishuset. Anna och Lena kommer med sina breda och djupa expertis inom polisutredning, kriminalteknik och spaning nysta i fallet och alla dess indicier. Det blir gärningsmannaprofilering, skadekaraktäristik och förhörsmetodik. Podden kommer i fem avsnitt följa alla trådar och svara på frågan - vad var det som hände egentligen?


Sommarhälsningar
Poddarna Dokumentär: Jag var där med Mattias Bergman och Andreas Utterström och Dokumentära berättelser med Sidiri Ekenryd och Ylva Agelii har skickat ut sommarhälsningar till sina lyssnare. Här får du höra grundarna berätta om sina egna favoritavsnitt, arbetet med produktionen och hur de väljer sina fall och berättelser.

Dokumentära berättelser tipsar bland annat om avsnitten ”Tjernobyl - från insidan”, där de möter Natalia och får höra hennes historia, om hennes arbete som kärnkraftsingenjör i en av turbinhallarna och hur det var att vara med om en av de största kärnkraftsolyckorna i historien.
Ett annat avsnitt de tipsar om är ”Jag älskar att sälja sex till kvinnor”. Det är inte helt enkelt att hitta män som säljer sex. Inför det här avsnittet fick Ylva och Sidiri därför själva söka runt på olika eskortfirmor för att hitta en man som kunde berätta om sina erfarenheter av att sälja sex till kvinnor. Där hittar de till slut Carl, en familjefar i 40-årsåldern som de senaste åren sålt sex till minst 50 kvinnliga kunder.


Dokumentär: Jag var där ger dig sex avsnittstips, där ett är deras avsnitt ”Göteborgskravallerna” från EU-toppmötet 2001. I den här intervjun träffar de Christina Hansen, som de hittade genom en sökning på Internet. Vid kravallerna var Christina 17 år och politiskt intresserad. Hon berättar att hon var där med fredliga avsikter men hamnade mitt i en krigszon av våld och kaos. 


Självklart hittar du även roliga poddar, inspirerande och utbildande poddar och dokumentärer på Podplay – ditt hem för poddar.

Trevlig lyssning och en riktigt skön sommar önskar vi på Podplay!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Chrona

Anna Chrona

Presskontakt Communications Director Bauer Media 0735088803 LinkedIn