Gå direkt till innehåll
Ljudet av en ny medarbetare - välkommen Johanna Wiberg!

Blogginlägg -

Ljudet av en ny medarbetare - välkommen Johanna Wiberg!

Säg hej till vår nya podcastchef på Podplay - Johanna Wiberg!

Johanna
kommer närmast från PodMe där hon hade rollen som Executiv Producer & Content Operations Manager. Tidigare har hon även jobbat för både Spotify och Qast som projektledare och producent. Johannas erfarenhet av att konceptutveckla, leda team och koordinera projekt gör att hon passar perfekt in i rollen som Podcastchef på Podplay

Hon är född och uppvuxen i Ulricehamn men som 19-åring packade hon väskan och flyttade till Stockholm. Konståkning har varit en stor del av hennes liv, både på isen och bredvid som tränare och domare. Nu är det säkert 5 år sedan Johanna stod på isen men suget att snöra på sig skridskorna igen finns alltid där. 

Välkommen till Bauer Media och Podplay! Hur känns det?

Det känns fantastiskt bra och spännande! Jag tänker: Om magkänslan känns bra, och om man får ett pirr av sina arbetsuppgifter, då har man hittat rätt. Det är exakt så jag känner. Jag är väldigt glad över att bli en del av ett team med så hög kompetens och expertis inom poddar.

Hur ser du på utvecklingen just nu av poddbranschen?

Kraften i ljudmediet är verkligen starkare än någonsin just nu och podcastbranschen är fortfarande väldigt ung och det finns inte några tydliga rätt eller fel ännu. Vi ritar mallen i detta nu. Det är mycket det som gör det så fantastiskt spännande och en rolig bransch att arbeta i.

Något som känns spännande med den här rollen på Podplay? Jämfört med tidigare roller.

Att få arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med hela Podplay-katalogen, och att se över möjligheterna att hitta format att bygga upp, och ta vidare till flera marknader ser jag som oerhört spännande. Det känns även extra intressant att få fördjupa och bredda perspektivet kring arbetet med ljud generellt, tack vare Bauer Media unika position av att skapa underhållning inom hela ljudlandskapet, on air, online och on demand.

Slutligen - Hur ser en dag ut i ditt liv som lyssnare?

När jag inte lyssnar utifrån mina "jobböron" är det två olika vägar jag alltid väljer mellan, antingen vill jag bli fullt ut underhållen och få skratta, eller så vill jag lära mig något om något väldigt specifikt. Jag lyssnar som mest under morgonen, men annars ÄLSKAR jag att lyssna medan jag lagar mat (gärna med en liten skål chip bredvid spisen att snacksa på under tiden). Favoritpoddar just nu är Dokumentära Berättelser och VAD? med IJustWantToBeCool. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Johanna Wiberg

Johanna Wiberg

Podcast Manager Podplay 070-362 03 32