Följ Bauer Media

Ny säsong av Mordpodden: ”Två 18-åriga kvinnor misshandlades brutalt och lämnades att dö”

Pressmeddelande   •   Sep 12, 2016 09:00 CEST

Lyssna på senaste avsnittet av Mordpodden här.

Efter vårens succé så släpper nu journaliststudenterna Amanda Levin och Linnéa Foster en ny säsong av Mordpodden.

Det var i våras som studenterna Amanda och Linnéa skapade Mordpodden som en del i sin journalistutbildning. I första säsongen fick vi lyssna till deras berättelser om olika mordfall i Småland, responsen blev långt över förväntan och en av Sveriges mest populära podcasts.

I nya säsongen riktar Mordpodden in sig på mordfall i Skåne och det utlovas riktigt spännande fall varje vecka. I första avsnittet får vi höra om mordet på Hallandsåsen som skedde 2004, då två 18-åriga kvinnor misshandlades brutalt och sedan lämnades för att dö i vinterkylan.

– ”Jag tror att man kan förvänta sig en ännu vassare säsong än tidigare. Vi har ju trots allt lärt oss en hel del längs med vägen, och det tror jag är någonting som märks inte minst i våra diskussioner”, säger Linnéa.

– ”Man kommer också få ta del av en del historiska mord som många kanske inte hade hört talas om tidigare”, säger Amanda.

Senaste avsnittet som släpptes 11 september hittas i RadioPlay-appen eller via radioplay.se. Nya avsnitt publiceras varje söndag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:


Henrik Funke, programchef RadioPlay
Tel: 070-746 63 37
E-mail: henrik.funke@bauermedia.se

Jennifer de Waard, podcastproducent
Tel: 073-757 12 44
E-mail: jennifer.dewaard@bauermedia.se

Bauer Media Group äger och driver Sveriges största radiostation Mix Megapol, nätverken Rockklassiker och Vinyl, Svensk Pop i Stockholm samt playtjänsten RadioPlay. Dessutom samarbetar Bauer Media Group med NRJ i Sverige. Bauer Media Group har 5 miljoner lyssnare i veckan och 2 miljoner per dygn i Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.